Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa sosom od pečuraka

Gnezda od mlevenog mesa sa sosom od pečuraka

ažurirano:
tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Gnezda od mlevenog mesa sa sosom od pečuraka
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Dodajte ovo jelo u omiljene, jer će vam se zaista mnogo svideti."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 mala glavica
  • jaja - 1 komad, za mleveno meso
  • prezle - 2 kašike
  • čubar
  • biber
  • kumin
  • jaja - 4 komada, za gnezda
  • kačkavalj - 150 g
  • za sos od pečuraka
  • pečurke - 7 komada
  • brašno - 3 kašike
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se pomeša sa jajetom, prezlama, usitnjenim lukom i začinima, oblikuju se gnezda i stavljaju se da se peku.

Kada su skoro gotova, u svako gnezdo se razbija po jedno jaje i stavlja se po parče kačkavalja, zapeče se dok ne bude gotovo.

Pečurke se seku na krupno i stavljaju se u tiganj sa istopljenim maslacem, zaprže se da skoro budu gotove, dodaje se brašno i meša se neprestano, sipa se šolja i po vode ili bujon od pečuraka i ostavlja se dok se ne dobije gladak sos, začinjava se solju i biberom.

Stavite u tanjir po jedno gnezdo i dodajte malo sosa od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: