Rolat od prepelica u sosu od tamnog piva

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
03/12/2019
"Postoje jela koja vredi probati po svaku cenu "
Priprema35 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno185 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • pečurke - 250 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • dimljena slanina - 200 g, kriške
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • majčina dušica - 1/4 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • tamno pivo - 1 šolja
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica
  • maslac - 2 kašike
  • senf - 1 kašičica
  • balsamiko krem - 1 kašičica
  • kornflejks - 1 kašika, istucan
  • susam - 1 kašičica, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ljuštimo kožu prepelicama i patapamo ih u posudu sa hladnom vodom i sokom jednog limuna da odstoje jednu noć na hladnom.

Odvajamo od kostiju i zatežemo meso na streč foliji tako da se dobije pravougaonik. Istucamo gde je potrebno i posolimo.

U dubokom tiganju zagrevamo maslinovo ulje, dinstamo luk i pečurke, dodajemo majčinu dušicu i biber, posolimo i ostavljamo da se ohladi.

Preko mesa od prepelica stavljamo kriške slanine i odozgo raspoređujemo nadev sa lukom i pečurkama.

Uvijamo u rolat, stežemo dobro folijom i ostavljamo i zamrzivač da se stegne. Vadimo, uvijamo dobro u papir za pečenje i zatežemo kanapom.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Vadimo, sklanajmo kanap i papir.

U posudi pomešamo senf i balsamiko krem, mažemo rolat i vraćamo da se dopeče. Kada dobije braon preplanulost, vadimo rolat i ostavljamo da se ohladi.

Sokove iz posude prebacujemo u tiganj na ringlu, dodajemo maslac, istucan beli luk i pivo i ostavljamo da tečnost do polovine ispari.

Zgušnjavamo sa skrobom i procedim kroz cediljku. Rolat sečemo na parčiće i serviramo sa sosom, posut istucanim kornfleksom i susamom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar