Način pripreme
Ljuštimo kožu prepelicama i patapamo ih u posudu sa hladnom vodom i sokom jednog limuna da odstoje jednu noć na hladnom.
Odvajamo od kostiju i zatežemo meso na streč foliji tako da se dobije pravougaonik. Istucamo gde je potrebno i posolimo.
U dubokom tiganju zagrevamo maslinovo ulje, dinstamo luk i pečurke, dodajemo majčinu dušicu i biber, posolimo i ostavljamo da se ohladi.
Preko mesa od prepelica stavljamo kriške slanine i odozgo raspoređujemo nadev sa lukom i pečurkama.
Uvijamo u rolat, stežemo dobro folijom i ostavljamo i zamrzivač da se stegne. Vadimo, uvijamo dobro u papir za pečenje i zatežemo kanapom.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Vadimo, sklanajmo kanap i papir.
U posudi pomešamo senf i balsamiko krem, mažemo rolat i vraćamo da se dopeče. Kada dobije braon preplanulost, vadimo rolat i ostavljamo da se ohladi.
Sokove iz posude prebacujemo u tiganj na ringlu, dodajemo maslac, istucan beli luk i pivo i ostavljamo da tečnost do polovine ispari.
Zgušnjavamo sa skrobom i procedim kroz cediljku. Rolat sečemo na parčiće i serviramo sa sosom, posut istucanim kornfleksom i susamom.