Način pripreme
Zamesite mleveno meso sa kriškama hleba, prethodno natopljenim vodom i dobro oceđenim. Od mlevenog mesa napravite male ćufte pomoću nauljanim rukama. Pečurke očistite, operite i krupno isecite.
Sipajte vodu, posolite i kuvajte 10 minuta. Slaninu secite na kockice. Papriku očistite od semenki i isecite na komadiće. Luk takođe oljuštite i isecite. Skuvane pečurke izvadite iz vode i sačuvajte bujon gde su se kuvale.
Na ražnjiće ređajte ćufte, pečurke, slaninu, papriku i luk, pa isto ponovite sa drugim ražnjićima. Stavite u nauljanu tavu. Posipajte biber i malo kukuruznog brašna.
Sipajte malo vode, gde su se pečurke kuvale. Pecite u zagrejanoj renri oko 25-30 minuta. Poslužite sa sosom od pečuraka ili svežom salatom.