Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ražnjići»Ražnjići sa ćuftama, pečurkama i slaninom

Ražnjići sa ćuftama, pečurkama i slaninom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k102
Ražnjići sa ćuftama, pečurkama i slaninom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 7
26/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Ozbiljno, da li možete da se setite nečega boljeg od ražnjića sa ćuftama"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, svinjsko sa začinima
  • hleb - 1 kriška
  • pečurke - 250 g, sveže
  • paprike - 2 komada, zelene
  • luk - 1 komad
  • slanina - 150 g
  • biber
  • so
  • ulje
  • kukuruzno brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa kriškama hleba, prethodno natopljenim vodom i dobro oceđenim. Od mlevenog mesa napravite male ćufte pomoću nauljanim rukama. Pečurke očistite, operite i krupno isecite.

Sipajte vodu, posolite i kuvajte 10 minuta. Slaninu secite na kockice. Papriku očistite od semenki i isecite na komadiće. Luk takođe oljuštite i isecite. Skuvane pečurke izvadite iz vode i sačuvajte bujon gde su se kuvale.

Na ražnjiće ređajte ćufte, pečurke, slaninu, papriku i luk, pa isto ponovite sa drugim ražnjićima. Stavite u nauljanu tavu. Posipajte biber i malo kukuruznog brašna.

Sipajte malo vode, gde su se pečurke kuvale. Pecite u zagrejanoj renri oko 25-30 minuta. Poslužite sa sosom od pečuraka ili svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: