Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice sa ementalerom, slaninom i pečurkama

Pitice sa ementalerom, slaninom i pečurkama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494133176
Pitice sa ementalerom, slaninom i pečurkama
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
06/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Probajte pitice sa najmirisnijim nadevom - znamo da će vam se svideti"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 230 g
  • ulje - 1 kašika
  • peršun - 2 kašike
  • biber
  • so
  • lisnato testo - 350 g
  • ementaler - 30 g
  • jaja - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Na tiganju zagrejati ulje. Dodati nasečene pečurke i slaninu, pa pržiti 6-8 minuta. Posuti peršunom i začiniti solju i biberom. Lisnato testo razviti, pa ga naseći na 4 velika kvadrata.

Ementaler narendati i dodati ga u smesu sa pečurkama. Smesu ravnomerno rasporediti preko testa. Krajeve namazati sa malo umućenog jaja. Kvadrate presaviti na trouglove, pa ređati u nauljenoj tavi.

Napraviti male proreze nožem na površini pitica, pa ih premazati preostalim maslacem. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni, oko 20 minuta ili dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: