Način pripreme
Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Isecite slaninu na kockce i pržite na u ugrejanom ulju oko 5 minuta.
Izvadite slaninu iz tiganja i dodaje mleveno meso. Pržite mešajući i pritiskajući dok ne promeni boju i ne izmrvi se.
Dodajte luk, pečurke i beli luk. Lepo promešajte i kuvajte još oko 5 minuta. U međuvremenu stavite testeninu da se kuva. Dodajte pola slanine u tiganj sa mlevenim mesom, dodajte paradajz sos i kutlaču vode u kojoj se kuva testenina.
Kuvajte sos oko 10 minuta. Testeninu kuvajte pola vremena koje je navedeno na pakovanju. Ocedite i dodajte vreo sos.
Kuvajte sos sa testeninom oko 5 minuta, dok se potpuno ne skuva. Ako je potrebno dodajte malo vode, u kojoj ste kuvali testeninu. Na kraju pospite rendanim kačkavaljem i preostalom slaninom.
Skinite tiganj sa vatre i poklopite oko 5 minuta, dok se kačakvalj ne rastopi.
Komentari