Način pripreme
U šerpi na srednjoj temperaturi ugrejte 3 šolje mleka, cimet, koru limete, šećer i prstohvat soli. Sačekajte da provni nepokriveno.
Kad počne da vri, smanjite vatru, dodajte pirinač i kuvajte još 10-15 minuta ili dok mleko skoro ne ispari.
Nastavite da dodajete pola šolje mleka, neprestano mešajte. Sačekajte pre nego što dodate još mleka, dok pirinač skroz ne upije tečnost.
Sa poslednjom polovinom šolje mleka dodajte i kondenzovano mleko. Kuvajte 2-3 minuta ili dok se ne zgusne do željene konsistencije. Imajte u vidu da dok se sutlijaš hladi, on se postaje gušći.
Dodajte maslac i promešajte.
Servirajte vreo, topao ili hladan, posut cimetom po ukusu.
Sutlijaš je poželjan i široko rasptostranjen desert po celom svetu. Svaka kultura ga je prilagodila sopstvenoj kuhinji i sa malim korekcijama. Nadam se da će vam se dopasti na špancki način!