Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota po klasičnom receptu

Panakota po klasičnom receptu

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
248418
Panakota po klasičnom receptu
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Klasični desert za ljubitelje"

Potrebni sastojci

  • pavlaka za kuvanje - 400 ml
  • braon šećer - 2 kašike
  • vanila - 2 komada (0.4 g)
  • želatin - 1 kašika, beli, dr Oetker
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj čaši rastvorite želatin sa malo hladne vode (oko 50 ml) i ostavite ga oko 10 minuta da nabubri, a nakon toga ga ugrejte na pari dok se potpuno ne istopi.

U duboku posudu sipajte pavlaku, šećer i vanile i ovu smesu ugrejte na slaboj vatri, uz lagano mešanje, ali nemojte dozvoliti da smesa prokuva.

Kada se smesa dobro ugrejala, skinite je sa vatre i u nju umešajte želatin.

Sipajte u odgovarajuće kupice i ostavite u frižideru na nekoliko sati - najmanje 4-5.

Postoji i tehnika za serviranje panakote u tanjir, kada se okrene naopačke, ali možete odabrati i lepe kupice i da ih direktno jedete iz njih.

Po želji, možete ukrasiiti panakotu slatkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: