Način pripreme
Glvicu luka sitno iseckajte.
Ugrejte kockicu maslaca i nekoliko kapljica maslinovog ulja u dubokoj posudi i dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte pirinač i propržite dok zrna ne postanu providna. Začinite solju i biberom. Sipajte bujon i ostavite pirinač da vri na umernoj vatri. Sitno iseckajte svežu nanu i dodajte u posudu.
Za bešamel sos rastopite maslac u dubokoj posudi. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku kašu. Kad brašno dobije zlatnu boju, počnite da sipate sveže mleko lagano uz neprestano mešanje. Sipajte mleko u etapama, da biste bili sigurni da ćete dobiti gladak sos. Začinite solju, buberom i sveže izrendanim muskatnim orašćičem. Ostavite sos da vri na umerenoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne i skinite sa vatre.
Dodajte listove spanaća u pirinač i sipajte šolju vode. Kad spanać smanji obim, dodajte kockicu maslaca i skinite posudu sa vatre.
Prebacite jelo u pleh za pečenje i pecite musaku sa spanaćem na 200 stepeni 25-30 minuta.