Mleko sa grizom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
29/04/2019
"Predstavljamo vam jedan lagan, lak i veoma ukusan domaći desert, koji će vam se sigurno svideti "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 532
  • Pregledi tokom meseca415
  • Pregledi tokom sedmice79
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • maslac - 1 kašičica, kravlji
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleko da proključa na vatri i dodajte šećer. Promešajte i uz neprestano mešanje polako dodajte griz u tankom mlazu. Nastavite da mešate, dok se griz ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte vaniln šećer, maslac i cimet.

Rasporedite mleko sa grizom u prethodno oprane činije i stavite u frižider. Pri serviranju možete okrenuti krem u tanjir. Poslužite samostalno ili sa slatkom po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar