Seoski krem karamel u plehu

30/06/2018
"U šporetu na dva i pripremljen u plehu - tako se pravi najukusniji krem karamel na svetu "
Priprema15 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno165 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 011
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada (domaća)
  • sveže mleko - 1 l (kravlje, ovčije ili bivolje)
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • vanila - 3 kesice
  • šećer - 100 g, za karamelizovanje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi razbijte jaja, mutite i sipajte šećer. Promešajte smesu žicom ili mikserom dok se šećer ne rastopi.

Dodajte kuvano mleko i vanilu, promešajte i ostavite sa strane.

U pleh sipajte šećer i karamelizujte na vatri, kad se stegne sipajte smesu.

U veliki pleh stavite pleh sa smesom i do pola sipajte vodu.

Krem karamel pecite na pari na 100 stepeni, zavisno od rerne, važno je da voda ne provri.

Na ovaj način sam pripremila krem karamel sa tri vrste mleka, bude neverovatno ukusan i bez rupica.

Koristite domaće sastojke - ukus je značajno bolji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar