Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kolač sa jabukama na švajcarski način

Kolač sa jabukama na švajcarski način

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Kolač sa jabukama na švajcarski način
Fotografije: Diana Kostova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Danas ćemo se hraniti kao švajcarci, zato ćemo vam predložiti ovaj predivan domaći švajcarski kolač koji je pravo uživanje"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 250 g
  • bademi - 70 g, oljušteni
  • suvo grožđe - 60 g
  • sveže mleko - 300 g
  • griz - 45 g
  • maslac - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 120 g
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite griz u vruće melko i kuvajte ga oko 3 minuta, mešajući neprestano. Nakon toga ostavite da se ohladi. Pomešajte omekšali maslac sa šećerom i mešajte dok se ne dobije pena.

Postepeno dodajte žumanca i 60 g isečenih badema, suvo grožđe i cimet. Pomešajte smesu od žumanaca sa kašom od griza i parčiće jabuke isečene na tanko. Skroz na kraju dodajte belanca, umućena u tvrd sneg.

Stavite dobijeno testo u kalup namazan masnoćom i posut prezlama i pecite u slaboj rerni.

Nakon što je gotov, ukrasite kolač od jabuka sa ostatkom badema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: