Način pripreme
Jesen je i neće proći bez ukusnog kolača od jabuka.
Evo i moje varijante neverovatno aromatičnog kolača, npravila sam ga sa jabukama, isečenim na kockice!
Umutimo jaja sa šećerom dok ne pobele, nakon toga dodajemo jabuke, oljuštene i isečene na kockice, kao krompire za musaku. Odmah stavljamo prašak za pecivo i promešamo. Smesa treba da nadođe.
Nakon toga vanila i maslac, rastopljeni kravlji maslac, ali može i sa uljem. Nakon toga dodajemo brašno i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Namažemo kalup za kolač, ne mnogo veliki, moj je pravougaoni prečnika 15/30 približno, mekim maslacem i sipamo smesu.
Pečemo na 170 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.
Vadimo gotov kolač i ostavljamo da se ohladi u kalupu desetak minuta. Nakon toga vadimo iz posudie i okrećemo na odgovarajući tanjir ili poslužavanik.
Po želji mažemo kolač od jabuka medom i preko stavljamo orahe, izmrvljene krupnije. Ja sam sipala i malo šećera u prahu za raskoš.
Zaista je ispao raskošno, isekla sam ga dok je još topao, skoro pa vreo.
To je sve, lagan recept za jesenji kolač - kolač sa jabukama, isečenim na kockice sa odličnim rezultatom.
Čaša za merenje je 200 ml.
Možete koristit drugu čašu, ali treba da merite sve sastojke sa njom.