Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Božićni kolač sa jabukama

Božićni kolač sa jabukama

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2485971159
Božićni kolač sa jabukama
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 3
22/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Miris Božića i udobnost koju će božićni kolač sa jabuka preneti na atmosferu u kući"

Potrebni sastojci

  • Za kolač
  • brašno - 1 i 2/3 šolje
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 100 g
  • jabuke - 5 komad, srednje veličine
  • vanila
  • Za glazuru
  • kondenzovano mleko - 1/2 kantice
  • med - 1 supena kašika
  • smeđi šećer - 3 kašičice
  • maslac - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaja sa šećerom. Dodajemo ulje i ponovo mutimo. Dodajemo oguljene i očišćene jabuke koje smo iseckali na male kockice.

Dodajemo i krupno iseckane orahe. Dodajemo vanilu. Mešamo. Prosejemo brašno zajedno sa cimetom i praškom za pecivo i dodajemo u smesu. Mešamo dok se ne dobije homogena smesa.

Nauljimo okruglu tepsiju ili kalup za kolače i posipamo sa malo brašna. Sipamo smesu za kolač i pečemo aromatični kolač sa jabukama u zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike 45 minuta.

Pripremamo glazuru tako što na ringlu stavljamo kaserolu sa maslacem, medom i šećerom. Mešamo dok se ne pomešaju i dok se šećer ne istopi.

Skidamo sa ringle i dodajemo kondenzovano mleko. Čekamo da se podloga ohladi i božićni kolač prelivamo glazurom.

Po želji posipamo sa još oraha. Ostavljamo božićni kolač sa jabukama da odstoji barem 3-4 sata pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: