Način pripreme
Pomešajte u posudi kiselu pavlaku i ceđeno kiselo mleko. Posolite, dodajte maslinovo ulje i kačičicu sirćeta. Isecite kisele krastavčiće i dodajte u posudu.
Isecite krompir na krupnije kocke. Dodajte i njih u dresing od pavlake. Promešajte sve sastojke dobro. Isecite na sitno beli deo mladog luka i dodajte u salatu. Sačuvajte pera luka za garniranje na kraju.
Isecite slaninu na tanke parčiće. Zapržite u suvom tiganju. Kada slanina postane hrskava dodajte u tiganj hlebne mrvice. Dodajte i listiće majčine dušica. Kada mrvice dobiju zlatnu boju, sklonte sa ringle.
Sipajte pola smese od slanine i hlebnih mrvica u salatu i promešajte. Isecite na sitno pera mladog luka i dodajte u drugu polovinu slanine sa hlebnim mrvicama. Pospite krompir salatu i servirajte.