Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Sladak krompir sa slaninom i sosom od kavijara

Sladak krompir sa slaninom i sosom od kavijara

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Sladak krompir sa slaninom i sosom od kavijara
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
20/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Možete da napadnete sladak krompir sa slaninom i sosom od kavijara dok je još vruć. Odličan recept, koji može da bude i za meze"

Potrebni sastojci

  • slatki krompir - 2 komada
  • bugarski luk
  • ulje
  • slanina - 200 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • kavijar - 160 g, sa belim lukom i mirođijom
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1/4 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oguli. Opere se i iseče se na dva dela kroz sredinu po dužini. Svaka polovina se seče na 5 komada kao za pečeni krompir.

Stavlja se u tepsiju. Posipa se uljem. Posipa se bugarskim lukom, s tim što je on sa solju.

Krompir se dobro uvalja uljem i bugarskim lukom. Uzima se kriška krompira i uvija se kriškicom slanine. Isto se ponavlja sa svim krompirom i slaninom.

Ređaju se jedan do drugog. Dodaje se malo vode i posipa se sa još malo bugarskog luka.

Krompir se peče u rerni otprilike 30 minuta na 200 °C. Za to vreme se pravi sos. U posudu se stavlja kisela pavlaka. Dodaje se kavijar sa mirođijom.

Beli luk se očisti i ispresuje. Peršun se opere i sitno se isecka. Dodaje se u posudu.

Svi sastojci se dobro izmešaju i sos od kavijara je gotov.

Možete da napadnete sladak krompir sa slaninom i sosom od kavijara dok je još vruć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: