Način pripreme
Krompir se oguli. Opere se i iseče se na dva dela kroz sredinu po dužini. Svaka polovina se seče na 5 komada kao za pečeni krompir.
Stavlja se u tepsiju. Posipa se uljem. Posipa se bugarskim lukom, s tim što je on sa solju.
Krompir se dobro uvalja uljem i bugarskim lukom. Uzima se kriška krompira i uvija se kriškicom slanine. Isto se ponavlja sa svim krompirom i slaninom.
Ređaju se jedan do drugog. Dodaje se malo vode i posipa se sa još malo bugarskog luka.
Krompir se peče u rerni otprilike 30 minuta na 200 °C. Za to vreme se pravi sos. U posudu se stavlja kisela pavlaka. Dodaje se kavijar sa mirođijom.
Beli luk se očisti i ispresuje. Peršun se opere i sitno se isecka. Dodaje se u posudu.
Svi sastojci se dobro izmešaju i sos od kavijara je gotov.
Možete da napadnete sladak krompir sa slaninom i sosom od kavijara dok je još vruć.