Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Bundeva sa orasima i karamel sosom

Bundeva sa orasima i karamel sosom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Bundeva sa orasima i karamel sosom
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Garnirajte pečenu bundevu sa aromatičnim sosom od karamela i vaši gosti će uzdisati od uzbuđenja"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 - 400 g
  • šećer - 2 kašike
  • cimet - 1 kašika
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • maslac - 50 g
  • orasi - 50 g
  • Za karamel sos
  • šećer - 200 g
  • voda - 100 ml
  • maslac - 75 g
  • pavlaka - 120 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte šećer i vodu u posudi na ringli.

Isecite bundevu na parčiće i poređajte bundevu u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Pospite cimetom i đumbirom u prahu. Dodajte po grudvu maslaca preko svakog parčeta i pecite bundevu na 200 stepeni 30 mintua.

Kada se šećer u tiganju karamelizuje i dobije boju, dodajte maslac i mešajte energično.

Kada se maslac istopi i sos se zgusne, sklonite posudu sa ringle i u tankom mlazu uz neprestano mešanje sipajte pavlaku.

Iseckajte orahe na krupno. Prelijte pečenu bundevu karamel sosom i pospite orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti