Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa karamel sosom

Čizkejk sa karamel sosom

ralitsaralitsa
Početnik
812
Čizkejk sa karamel sosom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 6sa Videom
15/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Pravo umetničko delo za ljubitelje čizkejka i raskošnih deserata"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • keks - 250 g, sa kakaom
  • maslac - 125 g
  • za fil
  • krem sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • smeđi šećer - 200 g
  • vanila - 2 komada
  • za karamel sos
  • pavlaka - 100 ml, slatka
  • šećer - 150 g
  • malac - 50 g
  • za dekoraciju
  • bombone - tofifi ili druge od karamele
  • čokolada - rastopljena
* merne jedinice

Način pripreme

Osnova: Sameljemo keks u multipraktiku, rastopimo maslac, prelivamo keks njime i dobro promešamo. Sipamo ih u kalup sa pokretnim dnom (ja sam koristila 22 cm) i pritiskamo. Stavljamo u frižider, dok pripremamo krem.

Krem: Umutimo krem sir. U njega dodajemo šećer i na kraju kiselu pavlaku.

Karamel sos: U šerpu sipamo šećer i počinjemo postepeno da ga ugrevamo, mešamo. Kad se rastopi i dobrije narandžasto-braon boju dodajemo maslac. Mešamo dok se maslac ne rastopi, nakon toga skidamo šerpu sa ringle i sipamo pavlaku i mešamo neprestano.

Kad smesa postane homogena, sipamo gotov karamel u teglu ili šolju. Imajte u vidu da mnogo zgusne.

Sastavljamo čizkejk tako što preko kore od keksa dodajemo krem, ostavljamo u frižideru da se stegne 30 minuta i sipamo karamel sos. Za dekoraciju poređamo nekiko tofifi bombona i posipamo mlečnom čokoladom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: