Način pripreme
Osnova: Sameljemo keks u multipraktiku, rastopimo maslac, prelivamo keks njime i dobro promešamo. Sipamo ih u kalup sa pokretnim dnom (ja sam koristila 22 cm) i pritiskamo. Stavljamo u frižider, dok pripremamo krem.
Krem: Umutimo krem sir. U njega dodajemo šećer i na kraju kiselu pavlaku.
Karamel sos: U šerpu sipamo šećer i počinjemo postepeno da ga ugrevamo, mešamo. Kad se rastopi i dobrije narandžasto-braon boju dodajemo maslac. Mešamo dok se maslac ne rastopi, nakon toga skidamo šerpu sa ringle i sipamo pavlaku i mešamo neprestano.
Kad smesa postane homogena, sipamo gotov karamel u teglu ili šolju. Imajte u vidu da mnogo zgusne.
Sastavljamo čizkejk tako što preko kore od keksa dodajemo krem, ostavljamo u frižideru da se stegne 30 minuta i sipamo karamel sos. Za dekoraciju poređamo nekiko tofifi bombona i posipamo mlečnom čokoladom po želji.