Način pripreme
Očistite pileći file od žilica i isecite na žilijen. Začinite solju i biberom. Isecite sitno glavicu luka. Sipajte maslinovo ulje u duboki tiganj i dinstajte luk sa prstohvatom soli kratko. Nakon toga dodajte pileći bujon i kuvajte dok ne omekša.
Sitno iseckajte čenove belog luka i dodajte u tiganj. Dinstajte beli luk kratko u luku. Dodajte pileće filee zajedno sa komadima maslaca i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Za to vreme stavite fetučine da se kuvaju u posoljenoj vodi al dente.
Kad se piletina proprži dodajte pavlaku i krem sir. Začinite biberom i ljutom alevom paprikom i promešajte jelo. Kuvajte još minut-dva. Kad se sos zgusne dodajte rendani parmezan.
Izvadite fetučine, ocedite od vode i prebacite u tiganj u piletinu. Kuvajte pastu u sosu minut-dva da se upiju svi mirisi i skinite sa vatre.
Na kraju fetučine sa piletinom i pavlakom pospite svežim peršunom i parmezanom i servirajte.