Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa piletinom i sosom od pavlake

Taljatele sa piletinom i sosom od pavlake

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
1283254122
Taljatele sa piletinom i sosom od pavlake
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 2
05/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Tajna ukusnih taljatela je u kombinaciji sastojaka sa kojima ćete ih servirati - u ovom slučaju one su više nego neverovatne, spremljene sa piletinom i sosom od pavlake"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 250 g
  • pileće meso - 350 g, belo
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kačkavalj - 150 g
  • so
  • brašno - 1 kašičica
  • majčina dušica
  • origano
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte meso u vodi i so dok ne budu gotovi i iskidajte ih na krupne parčiće (ja sam koristila belo meso od domaćeg mladog pileta i zato više volim da ga skuvam, umesto da ga pržim, jer je i skuvano mnogo ukusno i aromatično).

Skuvajte testeninu u vodi sa malo soli i ulja, kada je gotova ocedite je od vode u rasporedite je u tanjirima.

Stavite pavlaku u tiganj u stavite da se zagreje, dodajte razmućeno brašno i mešajte dok ne dobijete gladak sos, dodajte začine i sklonite sa ringle.

Rasporedite sos u sve tanjire preko testenine, stavite i pileće meso, pospite narendanim kačkavaljem, ako toplota sosa i testenine nije dovoljna da se istopi, stavite u mikrotalasnu na nekoliko sekundi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: