Taljatele sa piletinom i sosom od pavlake

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Taljatele sa piletinom i sosom od pavlake
Fotografije: tsvetoslava kirkova
05/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije2
"Tajna ukusnih taljatela je u kombinaciji sastojaka sa kojima ćete ih servirati - u ovom slučaju one su više nego neverovatne, spremljene sa piletinom i sosom od pavlake"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte meso u vodi i so dok ne budu gotovi i iskidajte ih na krupne parčiće (ja sam koristila belo meso od domaćeg mladog pileta i zato više volim da ga skuvam, umesto da ga pržim, jer je i skuvano mnogo ukusno i aromatično).

Skuvajte testeninu u vodi sa malo soli i ulja, kada je gotova ocedite je od vode u rasporedite je u tanjirima.

Stavite pavlaku u tiganj u stavite da se zagreje, dodajte razmućeno brašno i mešajte dok ne dobijete gladak sos, dodajte začine i sklonite sa ringle.

Rasporedite sos u sve tanjire preko testenine, stavite i pileće meso, pospite narendanim kačkavaljem, ako toplota sosa i testenine nije dovoljna da se istopi, stavite u mikrotalasnu na nekoliko sekundi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: