Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fetučini sa piletinom i sosom od pavlake

Fetučini sa piletinom i sosom od pavlake

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Fetučini sa piletinom i sosom od pavlake11 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ako ste se nakada pitali kako izgleda romantika na tanjiru, evo je - Fetučini sa piletinom i nežnim sosom od pavlake"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • fetučini - 1 pakovanje
  • luk - 1 glavica
  • pileći bujon - 200 ml
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • krem sir - 125 g
  • pavlaka - 150 ml
  • parmezan - 30 g
  • peršun - 1/2 veze
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pileći file od žilica i isecite na žilijen. Začinite solju i biberom. Isecite sitno glavicu luka. Sipajte maslinovo ulje u duboki tiganj i dinstajte luk sa prstohvatom soli kratko. Nakon toga dodajte pileći bujon i kuvajte dok ne omekša.

Sitno iseckajte čenove belog luka i dodajte u tiganj. Dinstajte beli luk kratko u luku. Dodajte pileće filee zajedno sa komadima maslaca i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Za to vreme stavite fetučine da se kuvaju u posoljenoj vodi al dente.

Kad se piletina proprži dodajte pavlaku i krem sir. Začinite biberom i ljutom alevom paprikom i promešajte jelo. Kuvajte još minut-dva. Kad se sos zgusne dodajte rendani parmezan.

Izvadite fetučine, ocedite od vode i prebacite u tiganj u piletinu. Kuvajte pastu u sosu minut-dva da se upiju svi mirisi i skinite sa vatre.

Na kraju fetučine sa piletinom i pavlakom pospite svežim peršunom i parmezanom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: