Način pripreme
U dubokoj posudi umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i meka. Dodajte ulje, sveže mleko i ponovo umutite.
Počnite postepeno da dodajete brašno u koje ste pre toga dodali prašak za pecivo. Začinite smesu kašičicom vanilin šećera i promešajte.
Namažite kalup za mafine.
Iseckajte blok crne čokolade na komade i dodajte u smesu, dobro promešajte.
Napunite kalupe za mafine smesom do pola, pošto će mafini narasti.
Pecite na 175 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 15-20 minuta.
Ostavite pečene mafine da se ohlade i izvadite iz kalupa. Rastopite čokoladu za glazuru na pari i prelijte mafine.
Druge mafine sa čokoladnim komadićima pospite šećerom u prahu.
Ukrasite sveže izrendanom korom od pomorandže i servirajte.