Način pripreme
Rerna - 200 stepeni
Dva ravna pleha obložena papirom za pečenje.
Odmrznuto testo razvijemo tanko uz pomoć oklagije i malo brašna. Nožem za picu sečemo na 5 jednakih pravougaonik, trakica. Merimo lenjitem pre nego što isečemo. Trake stavljamo u pleh na malom razmaku između, izbušimo viljuškom i posipamo kristal šećerom. Oklagijom prelazimo odozgo da se zalepi.
Pečemo na 200 stepeni dok ne dobju lepu zlatnu boju, oko 20 minuta. Čim počne da se podiže u rerni, otvaramo vrata i prelazimo oklagijom preko, da izađe vazduh. Vraćamo ponovo da se peku dok ne dobiju zlatnu boju.Kad budu gotovi sa jedne strane, vadimo ponovo, i okrećemo na drugo stranu, ponovo posipamo šećerom, pritiskamo oklagijom i pečemo još oko 10-15 minuta. Ostavljamo da se potpuno ohladi.
Krem:
U posudu stavljamo žumanca. Ostavljamo sa strane.
Na umerenu vatru stavljamo šerpu sa šećerom i vodom. Ostavljamo dok ne počnu da se pojavljuju mehurići, početak vrenja. Skidamo sa vatre i kapljicu po kapljicu dodajemo vreo sirup u žumanca, uz neprestano mešanje. Nakon toga dodajemo maskarpone, mešamo dok ne dobijemo glatku smesu. Može i mikserom, na najmanjoj brzini.
Pavlaku umutimo na čvrste vrhove, dodajemo u nekoliko porcija u krem sa žumancima. Mešamo spatulom dok se sastojci ne sjedine. Dodajemo vanilu.
Čokoladu isečemo na sitne kockice.
Kad se potpuno ohlade kore, 4 od njih spajamo sa kremom, namažemo prvu, stavljamo krem spatulom, posipamo čokoladom, stavljamo krem, drugu, krem, čokoladu, dok ne potrošimo sastojke.
Poslednju koru takođe namažemo kremom, može i špricem sa nastavkom u obliku male zvezde.
Petu koru sameljemo u multpraktiku i koristimo sa lepljenje mrvica sa strane.
Pokrivamo folijom i ostavljamo na hladnom dok se pavlaka ne stegne.
Sečemo na velike komade.
Prilikom serviranja možemo posuti šećerom u prahu, po izboru je.
Napomena: Ovo je moj predlog za 8. mart. Dan žena.