Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Sočiva»Čorba od sočiva sa kobasicama

Čorba od sočiva sa kobasicama

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Čorba od sočiva sa kobasicama
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 5
02/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Šta god da govorimo, naš omiljeni začin za sočivo uvek je bila kobasica, probajte i razumećete zašto"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šaragrepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • bujon od povrća - 700 ml
  • paradajz - 1 komad
  • peršun - 1/2 vezice
  • kobasice - 3 - 4 komada
  • čubar - 1 kašika
  • kumin - 1/2 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i beli luk na sitno. Izdinstajte ih u dubokoj posudi sa zagrejanom masnoćom. Dodajte šargarepe, isečene na kocke.

U drugom tiganju zagrejte masnoću i zapržite kobasice dok ne postanu zlataste.

Začinite povrće čubrom, kuminom i origanom. Dodajte so i biber. Sipajte sočivo i promešajte.

Dodajte paprike, paradajz i usitnjen peršun. Zapržite 1-2 minuta i prelijte bujonom od povrća i ostavite čorbu od sočiva da vri dok se sočivo ne skuva.

Isecite kobasice na parčiće i garnirajte čorbu od sočiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: