Pečeno pile sa pivom i glaziranim povrće

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
03/05/2019
"Ne gutajte gladno - evo vam isproban video recept kako da napravite ovo jedinstveno ukusno pile, posle ćete nam zahvaliti "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano132
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječite maslac u posudi da omekša. Dodajte alevu papriku i čubar. Začinite solju i biberom i dobro promešajte. Posolite pile iznutra. Stvite sveže strukove majčine dušice.

Namažite pile obilno začinjenim maslacem. Raznesite dobro po svim delovima pileta i utrljajte rukama.

Otvorite pivo. Nanižite pile na flašu. Pritisnite dobro. Stavite pile ispravljeno u posudu za pečenje.

Ispecite na 180 stepeni 45-50 minuta prelivajući maslacem povremeno.

Isecite luk na četvrtine. Isecite šargarepe, praziluk, glavicu i stabla celera na krupne parčiće i izdinstajte u zagrejanom tiganju. Dodajte usitnjen beli luk.

Kuvajte povrće dok ne omekša 10-15 minuta. Dodajte med i posolite. Začinite majčinom dušicom i bosiljkom. Iscedite sok od limuna i ostavite povrće da se karamelizuje 5-6 minuta.

Garnirajte pečeno pile sa karamelizovanim povrćem i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar