Način pripreme
Blanširajte bamiju 3-4 minuta u kipućoj vodi.
Isecite luk i beli luk na sitno, izdinstajte ih u dubokoj posudi.
Isecite šargarepu, celer, krompir, papriku i paltidžan na krupniije parčiće. Prvo dodajte u posudu šargarepe, celer i krompir. Začinite solju i biberom.
Prebacite i blanširanu bamiju u tiganj. Dodajte paprike i leblebije. Začinite đuveč nanom, čubrom i kuminom.
Isecite boraniju na krupno i dodajte je u smesu. Dodajte i patlidžan.
Kada svo povrće omekša i izdinsta se, prelijte bujonom od povrća.
Isecite paradajz na kocke i dodajte ga. Iseckajte na sitno peršun i pospite jelo.
Promešajte sve sastojke dobro i stavite posni đuveč u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na 20 minuta.