Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Postan đuveč sa bamijom i leblebijama

Postan đuveč sa bamijom i leblebijama

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Postan đuveč sa bamijom i leblebijama
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Raskošan đuveč posle koga ćete prste polizati... i ne sprema se nimalo teško."

Potrebni sastojci

  • boranija - 150 g
  • bamija - 150 g
  • krompir - 2 komada
  • leblebije - 100 g
  • šaragrepa - 2 komada
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • crvena paprika - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad
  • nana - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • peršun - 1/2 vezice
  • bujon od povrća - 300 ml
  • ulje - 1/2 kašičice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširajte bamiju 3-4 minuta u kipućoj vodi.

Isecite luk i beli luk na sitno, izdinstajte ih u dubokoj posudi.

Isecite šargarepu, celer, krompir, papriku i paltidžan na krupniije parčiće. Prvo dodajte u posudu šargarepe, celer i krompir. Začinite solju i biberom.

Prebacite i blanširanu bamiju u tiganj. Dodajte paprike i leblebije. Začinite đuveč nanom, čubrom i kuminom.

Isecite boraniju na krupno i dodajte je u smesu. Dodajte i patlidžan.

Kada svo povrće omekša i izdinsta se, prelijte bujonom od povrća.

Isecite paradajz na kocke i dodajte ga. Iseckajte na sitno peršun i pospite jelo.

Promešajte sve sastojke dobro i stavite posni đuveč u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: