Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Posni đuveč sa bamijom i krompirom u rerni

Posni đuveč sa bamijom i krompirom u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Posni đuveč sa bamijom i krompirom u rerni
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Nije važno što nema mesa u ovom đuveču - opet je veoma ukusan"

Potrebni sastojci

  • bamija - 1 šaka
  • krompir - 800 g
  • pečurke - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • patlidžan - 1/2 komada
  • paprika - 1 crvena
  • paradajz - 5 kašika
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 6 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite na krupnije krompir, prebacite ga u đuvečaru.

Dodajte bamiju, narendan paradajz, isečenu šargarepu, papriku, pečurke i patlidžan.

Promešajte povrće i začinite ga solju i alevom paprikom, posite sa malo brašna.

Sipajte šolju i po tople vode i ulje.

Poklopite đuveč od povrća i ubacite u hladnu rernu.

Uključite na 200 stepeni i pecite oko jedan sat.

Pospite gotov đuveč sveže isečenim peršunom.

Posni đuveč sa bamijom i krompirom u rerni je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: