Đuveč sa bamijom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Đuveč sa bamijom1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Bamiju treba dodati u svaki đuveč koji poštuje sebe, po našem mišljenju"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • paprike - 2 velike crvene paprike + 2 zelene
  • luk - 2 velike glavice
  • beli luk - 1 glavica
  • patlidžani - 1 - 2 mala
  • boranija - 300 g
  • bamija - 400 - 500 g
  • paradajz - 3 komada, svež
  • paradajz pire - 2 kašike
  • ljute paprike - 2 - 3 po želji
  • ulje - 70 ml
  • so
  • aleva paprika - po ukusu
  • origano - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • peršun - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite svo povrće. Oljuštite i isecite krompir na male kockice. Patlidžane isecite na kockice, posolite i posle 20 minuta isperite i osušite.

Očistite boraniju i bamiju od peteljki.

Zagrejte polovinu ulja i propržite luk isečen na tanka rebarca i beli luk grubo iseckan.

Pomešajte seckano povrće u velikoj tepsiji ili glinenoj đuvečari zajedno sa prženim lukom i belim lukom. Po želji dodajte nekoliko ljutih papričica.

Rastvorite paradajz pire u toploj vodi i sipajte u posudu. Pospite preostalim uljem, začinima i lagano promešajte. Povrće poravnajte na vrhu i stavite poklopac ili aluminijumsku foliju na tepsiju.

Stavite da se peče u jakoj rerni 50 minuta. Zatim skinite foliju, malo smanjite rernu i pecite dok tečnost ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: