Jednostavan Uskršnji kolač sa gaziranom vodom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
07/05/2019
"Kako da napravite uskršnji kolač koji će naterati komšinicu da pozeleni od ljubomore - tajni recept ćete naći samo ovde "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • šećer - 12 supenih kašika
  • ulje - 8 supenih kašika
  • vanilin šećer - 1 komad
  • sirće - 6 kapljica
  • gazirana voda - 250 ml
  • sveži kvasac - 30 g
  • brašno - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte malo gaziranu vodu, dodajte 1 kašičicu šećera i rastvorite kvasac u njima, dodajte 5 supenih kašika brašna i promešajte, ostavite na toplom, pokrijte da se kvasac aktivira.

U veliku posudu razbijte jaja, dodajte šećer i vanilin šećer, mutite mikserom dok se šećer ne rastvori. Dodajte kiselo mleko, ulje, sirće i ponovo promešajte.

U smesu dodajte kvasac, promešajte i počnite da dodajete prethodno prosejano brašno u delovima, nakon svakog dodavanja promešajte dobro. Zamesite meko testo koje se ne lepei po rukama.

Namažite posudu i testo sa uljem dobro uvijte, ostavite ga na toplom 1 sat da nadođe. Podelite testo na 4 lopte, oblikujte fitilj i upletite kolač. Stavite ga u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite 30 minuta na toplom.

Namažite umućenim jajetom sa malo ulja i obilno pospite šećerom. Stavite pleh u hladnu rernu i uključite na 250 stepeni.

Prvih 15-20 minuta pecite na toj temperaturi, a posle smanjite rernu na 150 stepeni i pecite dok ne bude gotov, proverite drvenim štapićem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti