Način pripreme
U dubljoj posudi mikserom prvo umutite jaja. Dodajte šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete glatki krem bez grudvica.
Zatim u smesu dodajte tečne sastojke - gaziranu vodu i ulje.
Dobro umutite mikserom na srednjoj brzini. Na kraju prosejte i dodajte suve sastojke – brašno sa praškom za pecivo.
Pripremite svoje kalupe za mafine. Ja koristim silikonske kalupe, ali ako su vaši metalni, premažite ih sa malo ulja i prstohvatom brašna ili obložite papirnim ulošcima.
Sipajte 1/3 smese u posebnu posudu. Dodajte kakao u prahu i dobro promešajte. Vratite mešavinu kakaa, rasporedite je i dodajte u svaki mafin.
Pecite mafine sa gaziranom vodom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 35 minuta.
Pogledajte još o tome kako se kolač šara, kao i koji bi mogli biti razlozi da kolač pada.