Salata sa rokforom i sosom od cvekle

08/05/2019
"Drska, izazovna i veoma specifična salata, koja će ostaviti utisak na vas od prvog zalogaja "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite povrće. Možete iseći salatu nožem ili iskidati rukama.

Mladi luk sitno iseckite. U posudi pomešajte povrće i začinite solju, sokom od limuna i maslinovim uljem. Cveklu skuvajte sa korom. Nakon toga oljuštite i isecite na kockice.

U posudu stavite komade cvekle, dodajte beli luk, biber i so i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte u pire od cvekle kiselu pavlaku.

Na tanjir poređajte salatu u porcijama. Preko stavite sos od cvekle i na kraju dodajte izmrvljen sir rokfor.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar