Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Salata sa rokforom i sosom od cvekle

Salata sa rokforom i sosom od cvekle

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Salata sa rokforom i sosom od cvekle
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Drska, izazovna i veoma specifična salata, koja će ostaviti utisak na vas od prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • zelena salata - 1 komad
  • mladi luk - 1 veza
  • cvekla - 1 glavica
  • kisela pavlaka - 400 g
  • rokfor - 200 g
  • biber
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite povrće. Možete iseći salatu nožem ili iskidati rukama.

Mladi luk sitno iseckite. U posudi pomešajte povrće i začinite solju, sokom od limuna i maslinovim uljem. Cveklu skuvajte sa korom. Nakon toga oljuštite i isecite na kockice.

U posudu stavite komade cvekle, dodajte beli luk, biber i so i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte u pire od cvekle kiselu pavlaku.

Na tanjir poređajte salatu u porcijama. Preko stavite sos od cvekle i na kraju dodajte izmrvljen sir rokfor.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: