Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle na podlozi od luka

Šnicle na podlozi od luka

Šnicle na podlozi od luka
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Šnicla da bude od vrata, a podloga od luka, šta više treba čoveku"

Potrebni sastojci

  • šnicle od vrata - 4 velike
  • luk - 4 glavice
  • paradajz - 4 komada
  • so
  • biber
  • majoran
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajte šnicle i začinite začinima: biberom, solju i majoranom.

Luk isecite na polumesec i izgnječite sa malo soli i bibera.

U namazan pleh stavite prvo luk tako da pokrije celo dno pleha. Preko poređamo šnicle.

Svaku šniclu pokrijte krugovima isečenog paradajza. Prelijte sa još malo ulja i zatvorite folijom.

Pecite na 200 stepeni 1 sat. Nakon toga skinite foliju i pecite na 180 stepeni na još 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: