Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pržene ćuftice na podlozi od luka

Pržene ćuftice na podlozi od luka

Pržene ćuftice na podlozi od luka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Mnogo će piva popiti ove ćuftice - to je jasno, pitanje je da li ćete ih pripremiti vi ili mi"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • hleb - 1 kriška
  • mladi luk - 2 struka
  • peršun - suv
  • jaja - 1 komad
  • ulje - za prženje
  • luk - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso dodajte sitno iseckan mladi luk. Razbijte jaje, pospite suvim peršunom i dodajte sredinu kriške, prethodno potopljenu u vodu. Mešajte mleveno meso dok ne dobijete homogenu smesu.

Ugrejte ulje u tiganju. Oblikujte ćuftice i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Poređajte ih na ubrus, da se ocedi višak masti.

Oljuštite luk, isecite na krugove i pržite u masti dok ne dobiju karamel boju.

Ocedite ga na ubrusu od masti.

Servirajte ćuftice na podlozi od luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: