Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Brusketi sa paradajzom i parmezanom u tiganju

Brusketi sa paradajzom i parmezanom u tiganju

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k104
Brusketi sa paradajzom i parmezanom u tiganju
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 3
09/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Malo zalogaja za dušu, jer sreća je u malim stvarima"

Potrebni sastojci

  • baget - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • bosiljak - 1 veza
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • parmezan - 200 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • balzamiko sirće - 2 - 3 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bagete na kriške.

Zagrejte maslinovo ulje u odgovarajućoj posudi i dodajte so, beli luk i strukove majčine dušice.

Isecite baget na kriške. Pržite dok ne porumene u aromatičnom maslinovom ulju.

Oljuštite i isecite paradajz na kockice. Iseckajte listove bosiljka na tračice. Dodajte paradajzu so i biber, pa dodajte bosiljak i iseckan čen belog luka.

Rasporedite paradajz preko prepečenog hleba.

Svaki brusket garnirajte sa komadićem parmezana. Prelijte balzamiko sirće u tankom mlazu i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: