Način pripreme
1. Kuvati palentu prema uputstvu sa ambalaže, kada se zgusne, umešati maslac, beli luk i so. Kada je palenta kuvana dodati parmezan i mešanjem dobro sjediniti.
Izliti masu na podmazan pleh, do debljine od 1, 5-2 cm. Odložiti u frižider na 40 minuta, da se potpuno ohladi.
Palenta se može skuvati i dan ranije.
Nakon 20 minuta hlađenja palente, zagrejati rernu na 210°C.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje, izručiti kockice bundeve, rasporediti ih da budu u jednom sloju, posuti prstohvatom morske soli i peći oko 30 minuta, uz jedno okretanje, da dobiju zlatno smeđu boju.
3. Za to vreme u tiganju zagrejati kašiku maslinovog ulja na srednjoj temperaturi, položiti 10 listova žalfije i pržiti oko 30 sekundi. Izvaditi pržene listove na papirni ubrus, i ponoviti postupak još dva puta.
4. U krem sir umešati med i vrlo malo soli. Odložiti u frižider.
5. Ohlađenu palentu iseći na kocke željene veličine i postaviti na pleh obložen papirom za pečenje.
6. Pečenu bundevu Izvaditi iz rerne, a ispod grila staviti pleh sa isečenom palentom, na 5 minuta. Okrenuti kocke i ponoviti pečenje još 5 minuta. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
7. Na krostini od palente naneti kašičicu krem sira, kockice bundeve i prženi listić žalfije.
Poslužiti toplo ili potpuno rashlađeno.
U svakom slučaju je neodoljivo.