Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Domaći burgeri sa telećim mesom i pestom

Domaći burgeri sa telećim mesom i pestom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Domaći burgeri sa telećim mesom i pestom
Fotografije: Evgenia
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
1
"Najukusnije nam je kada mi sami napravimo burgere po našem izboru"

Potrebni sastojci

  • Za pogačice
  • belo vino - 300 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • suvi kvasac - 4 g
  • jaja - 1 komad
  • kravlji maslac - 40 g
  • susam
  • so - 1/2 kašičice
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • teleći burgeri - 150 g, gotov
  • krompir - 50 g, blanširan
  • pesto - 1 supena kašika, Đenoveze
  • čedar - 2 lista
  • čeri paradajz - 3 komada
  • Sos barbekju
  • sos od belog luka
  • kečap
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje mutimo u dubokoj posudi (tako što smo odvojii 1/3 belanca za premazivanje pogačica odozgo) sa šećerom i solju.

Dodajte toplo sveže mleko, istopljeni maslac (sa sobnom temepraturom). Nakon toga sipajte brašno i kvasac i umesite testo.

Podelimo testo na četiri jednake loptice. Stavljamo loptive od testa u tepsiju obloženu pergamentnim papirom i ostavljamo ih na toplom da narastu (pokrivene providnom folijom).

Kada narastu mažemo belancem, posipamo susamom i pečemo pogačice za burger u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok ne bude gotovo. Sledi da ispržimo krompiriće (u tiganju sa uljem), posle njih teleći burger (u istom tiganju).

Uzimamo jednu pogačicu i isečemo je na dve polovine nožem za sečenje hleba. Umačemo blago svaku polovinu u ostalu masnoću u tiganj (gde smo pripremili krompire i meso).

Mažmo donju polovinu pestom. Posle stavljamo teleći burger, a na njega - list čedar sira- Ređamo po čedar siru paradajze iseckane na kolutove, a na njih stavljamo drugi list čedar sira.

Na kraju stavljamo prženi krompir, sosove i drugu polovinu pogačice.

Neka Vam je slatko sa mojim domaćim burgerom sa telećim mesom i pestom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: