Božićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarine

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
10/05/2019
"Božić ima svoju aromu, koja podseća na aromu naših kantučina sa mandarinom i đumbirom "
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad, veliko
  • mandarina - 1 komad
  • aronija - 1 šaka
  • đumbir - 5 g
  • susam - 1 kašika
  • laneno seme - 1 kašika
  • muskatni oraščić
  • banane - 1/2 komada
  • seme konoplje - 1 kašika, oljušteno
  • brašno od kajsije - 100 g
  • urme - 5 - 6 komada
  • ovsene pahuljice - 1 kašika
  • sirovi orašasti plodovi - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje. Dodajte mu ispasiranu bananu, iseckane urme, narendan đumbir (nemojte preterivati, da ne bud eljuto, već je potrebno samo da se oseti aroma), rendana kora mandarine i ceđeni sok, orašasti plodovi - iseckani. Dodajte i sve ostale sastojke.

Druga varijanta je da se sve stavi direktno u kuhinjski robot.

Stavite u tavu sa papirom za pečenje. Napravite dve salame/rolata i pecite 7-8 minuta, a zatim izvadite iz rerne.

Isecite na kriške. Vratite da se ponovo peče.

Specifično kod ovog kolača jeste da se dvaput peče, a to ga čini posebnim.

Uživajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar