Čorba sa ćuftama, farfale testeninom i povrćem

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
11/05/2019
"Bogata i aromatična čorba sa ćuftama, gde smo umesto fide stavili farfale "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 200 g
  • farfale - 100 g
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 1 komada
  • grašak - 1 šaka
  • luk - 1 komad
  • ulje - 2 - 3 kašika
  • crvena paprika - 1 komad
  • so
  • čubar
  • biber
  • peršun - svež
  • brašno - 2 kašike
  • zaprška
  • kisleo mleko - 1 šoljica
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Nova varijanta recepta za čorbu sa ćuftama.

Mleveno meso posipajte čubrom, napravite male ćufte i uvaljajte u brašno. U šerpi zagrejte ulje, propržite sitno iseckan luk, kockice šargarepe, crvenu papriku na trake.

Kada povrće omekša, dodajte i kockice krompira. Nakon 2-3 minuta sipajte 1.5 l vruće vode. Kada voda proključa, dodajte ćufte, so po želji, biber i iseckan peršun.

Kuvajte na umerenoj vatri, dok krompir ne omekša. 10 minuta pre nego što sklonite sa vatre, dodajte testeninu farfale i šaku graška iz konzerve. Kuvajte dok se testenine ne skuvaju i sklonite sa vatre da se ohladi.

U činiji umutite kiselo mleko sa žumancetom. Sipajte jednu kutaću od bujona čorbe, promešajte sa žumancetom i vratite u šerpu u tankom mlazu.

Servirajte čorbbu sa sveže mlevenim biberom. Možete za ovu čorbu koristiti i drugo povrće - brokoli, boranija, bundeva, važno je da bude ukusna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar