Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfale sa povrćem i pavlakom

Farfale sa povrćem i pavlakom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Farfale sa povrćem i pavlakom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Nakon 30 minuta ćete dobiti ovu ukusnu pastu sa povrćem i pavlakom"

Potrebni sastojci

  • rukola - 100 g
  • farfale - 300 g, pasta
  • paradajz - 5 - 6 malih
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • brokoli - 4 - 5 ružica
  • sveže mleko - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • plavi sir - 100 g
  • biber - 2 prstohvata, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte farfale u posoljenoj vodi, ocedite i ostavite u posudi.

Blanširajte brokoli u kipućoj vodi nekoliko minuta. Odmah nakon toga ga operite pod tekućom vodom da sačuva svoju boju.

U šerpu sipajte mleko i pavlaku, dodajte pasirani beli luk. Stavite na ringlu i zagrejte smesu, ali ne da provri. Dodajte plavi sir i pospite biberom.

Mešajte dok ne dobijete lep sos za špagete.

Prelijte farfale ovim sosom i dodajte brokoli, isečen paradajz i rukolu.

Promešajte dobro u servirajte pastu.

Farfale sa povrćem i pavlakom su mnogo ukusne, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: