Pogača Jelka sa topljenim sirom i začinima

11/05/2019
"Ukusno i toliko aromatično - šta mislite za koji praznik pripremamo ovu pogaču Jelku sa topljenim sirom "
Priprema90 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno120 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosevamo. Kvasac rastvaramo u mlakom mleku od orašastih plodova. U brašnu pravimo udubljenje sipamo rastvoren kvasac. Dodajemo i ostale sastojke bez topljenog sira i začina.

Zamesimo meko testo.

Gotovo testo ostavljamo da nadođe oko 25-30 minuta.

Nakon što testo nadođe, podelimo na dve lopte. Svaku loptu testa razvučemo na krug i prebacujemo na krpu.

Svaku koru testa namažemo topljenim sirom i stavljamo jednu na drugu. Nakon toga uvijamo u rolat. Sečemo ga na 2-3 prsta razmaka.

Nakon toga ređamo u pleh u oblik jelke. To radimo tako što u prvi red stavljamo 1 ružicu, u drugi 4 i u treći 3 itd.

Kad oblikujemo pogaču, ostavljamo je uvijenu na toplom da nadođe još 25-30 minuta.

Nakon toga namažemo rastopljenim kravljim maslacem. Posipamo majčinom dušicom, ruzmarinom i bosiljkom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar