Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Pogača sa topljenim sirom

Pogača sa topljenim sirom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621832k120
Pogača sa topljenim sirom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
23/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
20
"Pogača sa topljenim sirom, sa kojom ćete lako osvojiti svako srce"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 4 supene kašike
  • kvasac - 30 g svež
  • topljeni sir - 250 g Filadelfija
  • malsac - 100 g
  • orašasti plodovi - 50 g suncokret, oljušten
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte 3 supene kašike mlakog mleka. Dodajte šećer, 2 supene kašike brašna i izmrvljeni kvasac. Lagano promešajte, poklopite i ostavite da se aktivira kvasac. U brašnu napravite udubljenje i sipajte ulje, umućena jaja, mlako mleko i kvasac. Počnite da mesite, postepeno uzimajući brašno.

Umesite testo koje se ne lepi, prekrijte krpom i ostavite da se udvostruči. Nadošlo testo podelite na tri dela i razvucite tri kruga. Namažite dno i ivice pleha i stavite jednu koru. Rastopite maslac i namažite je. Isecite druge kore na trouglove, malo ih namažite maslacem.

Preko širokog dela stavite 1 kašičicu sira Filadelfija i uvijte u kiflice. Poređajte kiflice preko kore, koja je u plehu. Pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči. Namažite pogaču sa dva umućena žumanca i pospite oljuštenim semenom suncokreta. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: