Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pogača sa topljenim sirom i mortadelom

Pogača sa topljenim sirom i mortadelom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pogača sa topljenim sirom i mortadelom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Topljeni sir i salamica - ova pogača nije skroz obična"

Potrebni sastojci

  • testo za picu - 800 g
  • topljeni sir - 200 g
  • mortadela - 300 g, sa paprikama i maslinama
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 2 - 3 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Testo podelite na dva dela. Svaki razvijte u koru debljine 2-3 cm. Isecite kružiće veličine 0.7 cm.

U jedan kraj svakog kružića stavite nadev od sira i mortadele naseckane na kockice. Poklopite drugim i presavijte na dva dela.

Sve kružiće poređajte u nauljenu tepsiju.

Ostavite pogaču da nadođe, namažite umućenim jajetom sa uljem i pecite na 200 stepeni 30-35 minuta.

Pogača sa topljenim sirom i mortadelom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: