Način pripreme
Brašno prosevamo. Kvasac rastvaramo u mlakom mleku od orašastih plodova. U brašnu pravimo udubljenje sipamo rastvoren kvasac. Dodajemo i ostale sastojke bez topljenog sira i začina.
Zamesimo meko testo.
Gotovo testo ostavljamo da nadođe oko 25-30 minuta.
Nakon što testo nadođe, podelimo na dve lopte. Svaku loptu testa razvučemo na krug i prebacujemo na krpu.
Svaku koru testa namažemo topljenim sirom i stavljamo jednu na drugu. Nakon toga uvijamo u rolat. Sečemo ga na 2-3 prsta razmaka.
Nakon toga ređamo u pleh u oblik jelke. To radimo tako što u prvi red stavljamo 1 ružicu, u drugi 4 i u treći 3 itd.
Kad oblikujemo pogaču, ostavljamo je uvijenu na toplom da nadođe još 25-30 minuta.
Nakon toga namažemo rastopljenim kravljim maslacem. Posipamo majčinom dušicom, ruzmarinom i bosiljkom.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.