Salata od evropskog inćuna sa lukom

Salata od evropskog inćuna sa lukom

Salata od evropskog inćuna sa lukom
Fotografije: Zoritsa
11/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Da ne kažete da vas nismo upozorili - ova salata pije neverovatno mnogo"

Potrebni sastojci

  • evropski inćun - 850 g
  • sirće - 50 ml, za natapanje ribe
  • luk - 240 g, crni
  • sirće - 100 ml
  • peršun - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistimo od glave, repa i unutrašnjosti i treba da ostane oko 600 g ukupno.

Potopimo u vodu sa sirćetom na oko sat i po, nakon toga ocedimo i poređamo u odgovarajući tanjir.

U sredinu tanjira ili sa strane stavimo posudu sa iseckanim lukom i peršunom.

Prelijemo salatu uljem i serviramo.

Recept je iz Burgasa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: