Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela u đuvečari»Brze đuvečare sa bivoljim mesom

Brze đuvečare sa bivoljim mesom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222561k55
Brze đuvečare sa bivoljim mesom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 5
12/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Dok postavljate sto i đuvečare su gotove - pogledajte kako se prave brze đuvečare sa bivoljim mesom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, srednje veličine
  • bivolje meso - 200 g iz tegle /po 50 g po đuvečari/
  • paprike - 2 komada, zelene
  • luk - 1 glavica
  • sir - 200 g /po 50 g po đuvečari/
  • masline - 10 - 15 komada /po 3 - 4 komada po đuvečari/
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 2 prstohvata po đuvečari
  • voda - 400 ml mlaka /100 ml po đuvečari/
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i sečemo na sitne kockice. Luk takođe isečemo na kockice, a paprike sečemo na male ivice.

Na dno svake đuvečare stavljamo po 1 supenu kašiku ulja.

U svaku đuvečaru podelimo ravnomerno krompir. Dodajemo meso. Po 1/4 luka i po 1/2 paprika takođe rasporedimo u đuvečare.

Začinimo solju i biberom.

Odozgo izmrvimo sir, dodajemo masline, odvojeno od koštica i alevu papriku.

Dodajemo vodu i pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: