Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Zapečena Jela»Jelo sa pšenicom i ovčjim mesom

Jelo sa pšenicom i ovčjim mesom

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Jelo sa pšenicom i ovčjim mesom
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
13/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Tradicionalno bugarsko jelo, danas malo poznato - jelo sa pšenicom i ovčjim mesom"

Potrebni sastojci

  • ovčje meso - 300 g
  • pšenica - 200 g
  • pečurke - 200 g
  • luk - 120 g
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • bujon od mesa - 1 kocka
  • masline - 6 - 7 komada
  • so
  • kurkuma
  • čubar
  • biber
  • soja sos
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso skuvajte sa solju i sitno iseckajte.

Pšenicu potopite sa kockom bujona u vodu - onoliko, koliko da pokrije količinu. Luk sitno iseckajte, pečurke na lisitiće, a šargarepu i krompir narendajte. Maslinama uklonite koštice i isecite na pola.

U vatrostalnu posudu sa poklopcem počnite da ređate prvo luk, pa komadiće mesa, posipajte soja sos preko, a onda poređajte pečurke - posolite i pobinerite, a u međuvremenu nabubrelu pšenicu posipajte kurkumom i čubrom, šargarepom i krompirom.

Posipajte malo soli i bibera, prelite uljem i sipajte malo vode, da ogrezne, ali nemojte zaboraviti bujon od pšenice i poređajte masline.

Poklopite i pecite na 200 stepeni dok sve ne porumeni i dok se tečnost ne upije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: