Način pripreme
U posudu stavite mleveno meso, dodajte izrendan čen belog luka, bosiljak, 1 supenu kašiku pavlake, biber i so po ukus. Dobro promešajte i ostavite sa strane.
Ugrejte 2 supene kašike ulja i stavie luk, isečen na polumesec i pržite dok ne omekša, ostavite sa strane da se ohladi. Posebno oljuštite i isecite jaja na kockice, pomešajte ih sa majonezom i promešajte dobro, da dobijete homogenu smesu.
U pleh, namazan uljem, oblikujte 8 pljeskavica od mlevnog mesa i poređajte ih u razmaku jednu od druge. Preko svakog od njih dodajte prvo prženi luk, a zatim i smesu od jaja i majoneza, jedno preko drugog.
Izrendajte krompir, začinite biberom i solju po ukusu i rasporedite na gomilice (kao kupa sena) preko ćuftica.
Izrendajte kačakvalj i rasporedite ga preko krompira, odozgo stavite malo pavlake i razmažite, da bi dobili mekanu koricu od kačkavalja.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40-45 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu.