Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice sa bosiljkom i jajima

Ćuftice sa bosiljkom i jajima

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Ćuftice sa bosiljkom i jajima
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Ako ćete kriti jaja, sakrijte ih u ćufte i nemojte zaboraviti da ih začinite bosiljkom - tako će biti najukusniji"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano (svinjsko/teleće - 50/50)
  • jaja - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • bosiljak - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • prezle - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa začinjavanjem mlevenog mesa. Iseckamo beli luk i pomešamo. Dodajemo bosiljak, so, biber i maslinovo ulje.

Dobro promešajte i pokrijte folijom. Stavite u frižider na 30 minuta, a za to vreme skuvajte jaja.

Nakon toga podelite mleveno meso na 3 dela. Napravite ih kao pljeskavicu. U sredinu stavite u svaku po jedno jaje i obucite ih mlevenim mesom.

Ovako dobijene 3 velike ćufte stavite u pleh (na dno sipajte malo vode), pospite prezlama i pecite na maksimalnoj temperaturi 30-35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: