Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Zrazi (Punjene ćuftice sa lukom i jajima)

Zrazi (Punjene ćuftice sa lukom i jajima)

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Zrazi (Punjene ćuftice sa lukom i jajima)
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ako su vam dosadile tradicionalne ćuftice, probajte ove sjajne punjene ćuftice sa lukom i jajima!"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • jaje - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • čubar
  • biber
  • prezle - 1 kašika
  • za nadev
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 2 komada, skuvana
  • biber
  • so
  • peršun
  • za valjanje
  • brašno
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa začinima, luk isečen na sitno, jaje i prezle. Zamesite dobro i ostavite u frižideru 1 sat. Spremite nadev, dinstajući u malo ulja sitno isečen luk.

U njega dodajte na sitno isečena skuvana jaja i začine.

Od mlevenog mesa napravite lopte. U svaku stavite po jednu kašičicu nadeva.

Prekrijte dobro i uvaljajte ih u smesu od brašna i prezli. Stavite ćuftice u namazanu posudu za pečenje.

Pecite na 200 stepeno 20-30 minuta. Po želji na kraju možete da stavite po parče kačkavalja i paradajza i da dopečete.

Zrazi su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: