Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od tikvica sa jajima i brašnom

Ćuftice od tikvica sa jajima i brašnom

Ćuftice od tikvica sa jajima i brašnom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
30
"Ko ima tikvice - pravi ukusne ćuftice od tikvica, a ko ima pivo - dobrodošao je"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 kg
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 4 kašike
  • mirođija
  • so
  • peršun
  • začin za povrće
  • ulje - za prženje
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i narendajte tikvice na krupno. Pospite ih solju. Ostavite ih oko 30 minuta da omekšaju. Dobro ih ocedite od tečnosti.

Umutite jaja i dodajte ih u tikvice. Stavite brašno, začin za povrće, sitno seckanu mirođiju i peršun. Mešati dok ne postane homogena smesa.

U tiganju zagrejati dovoljno ulja /pri prženju tikvice treba da budu prekrivene masnoćom/.

Oblikujte ćuftice od povrća i pržite ih do zlatne boje.

Gotove ćuftice ocedite na kuhinjskom ubrusu.

Pospite mirođijom, peršunom i belim lukom.

Poslužite sa sosom od belog luka.

Ćuftice od tikvica sa jajima i brašnom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: