Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Voćna torta sa vanilom Tweety

Voćna torta sa vanilom Tweety

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Voćna torta sa vanilom Tweety
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
16/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
20
"Trebaju vam dve spretne ruke, veoma ukusan krem i srce umetnika da biste pripremili ovu jedinsrveno ukusnu i efektnu tortu"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 9 komada
  • šećer - 360 g
  • brašno - 340 g
  • ulje - 150 ml
  • prašak za pecivo - 2.5 komada
  • vanila - 4 komada
  • kakao - 20 g
  • za beli krem
  • pavlaka - 200 ml
  • kisela pavlaka - 150 g
  • maline - 200 g
  • bela čokolada - 100 g
  • za prelivanje
  • kompot od bresaka - 1 komad
  • za ukras
  • crna čokolada
  • šlag
  • šarene mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Svaku koru posebno pripremite. Umutite 3 jajeta sa 120 g šećera. U njih dodajte 50 ml ulja, 120 g brašna, 1/2 praška za pecivo i 2 vanile. Sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Na isti način napravite drugu belu koru. Braon koru napravite sa 3 jajeta, 120 g šećera, 100 g brašna, 20 g kakaa, 1/2 praška za pecivo.

U posudi umutite pavlaku. U nju dodajte kiselu pavlaku, maline i sitno isečenu čokoladu. Mutite mikserom nekoliko sekundi, koliko da se sastojci pomešajiu, ali da se osećaju maline i čokolada.

Sastavljanje torte:

Stavite jednu koru na poslužavnik. Prelijte sokom iz kompota. Namažite slatkom i pokrijte belim kremom. Stavite braon krem i prelijte. Rasporedite braon krem i pokrijte drugom korom. Prelijte i namažite tortu umućenom pavlakom.

Rastopite čokoladu sa kockicom maslaca. Ostavite malo da se ohladi i sipajte u špric sa tankim nastavkom.

Nacrtajte konture Tweetija. Sa obojenom pavlakom i malim zvezastim nastavkom popunite detalje. Sa strane pospite šarenim mrvicama i ostavite tortu u frižideru na jednu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: