Način pripreme
Svaku koru posebno pripremite. Umutite 3 jajeta sa 120 g šećera. U njih dodajte 50 ml ulja, 120 g brašna, 1/2 praška za pecivo i 2 vanile. Sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Na isti način napravite drugu belu koru. Braon koru napravite sa 3 jajeta, 120 g šećera, 100 g brašna, 20 g kakaa, 1/2 praška za pecivo.
U posudi umutite pavlaku. U nju dodajte kiselu pavlaku, maline i sitno isečenu čokoladu. Mutite mikserom nekoliko sekundi, koliko da se sastojci pomešajiu, ali da se osećaju maline i čokolada.
Sastavljanje torte:
Stavite jednu koru na poslužavnik. Prelijte sokom iz kompota. Namažite slatkom i pokrijte belim kremom. Stavite braon krem i prelijte. Rasporedite braon krem i pokrijte drugom korom. Prelijte i namažite tortu umućenom pavlakom.
Rastopite čokoladu sa kockicom maslaca. Ostavite malo da se ohladi i sipajte u špric sa tankim nastavkom.
Nacrtajte konture Tweetija. Sa obojenom pavlakom i malim zvezastim nastavkom popunite detalje. Sa strane pospite šarenim mrvicama i ostavite tortu u frižideru na jednu noć.